Початок навчального року для творчих дітей мистецької школи-інтернату відзначили «Посвятою у митці»

На території Сміли крім місцевих загальноосвітніх навчальних закладів працює ще й один обласного підпорядкування. Це Смілянська спеціалізована мистецька школа-інтернат. Навчаються тут дітки з усієї області. Об’єднує їх те, що вони обдаровані і креативні. Крім звичайної шкільної програми, учні закладу ще обов’язково розвивають свої творчі задатки.

Початок навчального року для цих творчих дітей теж педагоги вирішили ознаменувати творчим заходом. Урочисто і водночас весело провели «Посвяту у митці». Влаштували для всіх класів квест.  10 станцій потрібно пройти всією командою. На кожній потрібно було дітям  виявити кмітливість, креатив, спритність, творчість і просто гарно розважитись. Юні митці ліпили, малювали, танцювали, стрибали. Головне –  пройти всі ці випробування всім класом. Це здружує і створює із дітей команду. Родзинкою випробувань була гончарна станція. Адже цей вид діяльності у навчальному році запроваджують вперше.

У фіналі переможців чекав приз. Хоча сюрпризів вистачало і поза квестом. Небайдужі дорослі сміляни приготували дітям смачне пригощення солодкою ватою. Несподіванкою стали і ростові ляльки, з якими всі залюбки фотографувались, обіймались і танцювали. А дівчинка із Костянтинівки навчила школярів розписувати шкатулки із пряників. Всім разом дорослим: і вчителям закладу ,і спонсорам свята вдалось створити  юним митцям веселий старт навчального року.

Посвята в митці покликана зарядити  учнів закладу позитивом для подальших творчих звершень та досягнень у навчанні. Тепер, запевняє директор Смілянської спеціалізованої мистецької школи-інтернату, це свято зроблять традиційним заходом на початку навчального року.

Дивіться також: У Смілянській школі №1 цьогорічний День здоров’я вирішили провести нетрадиційно