Свідоцтво на реєстрацію препарату “К-Обіоль 25 ЕС, КЕ”, що застосувала компанія А.Бортника виявилося просроченим, а в Паспорті безпеки препарату значиться, що він смертельно небезпечний для людини

Андрій Бортник, який є фактичним власником групи компаній, що обслуговують черкаські багатоповерхові будинки, в своє виправдання надав “Антені” копію свідоцтва про державну реєстрацію препарату “К-Обіоль 25 ЕС, КЕ”, яким було оброблено підвальне приміщення будинку по вул. Крилова, 95 в Черкасах.

Свідоцтво містить лише офіційну назву препарату та інформацію про виробника, але жодним чином не може засвідчувати його безпечність для людей. Тому дивує сам факт того, що копія надана в якості доказу непричетності компанії до отруєння.

Але виявляється, є і ще інші очікуючи моменти.

Термін дії свідоцтва, що розмістив в мережі Фейсбук Андрій Бортник, закінчився кілька місяців тому.  Документ було видано в 2014 році і термін його дії закінчився 03.06.2019 року. Тобто, на момент застосування препарату керівник компанії Бортник А. не мав на руках документи, які б дозволяли використання особливо небезпечної токсичної речовини.

Правову оцінку застосування хімічної речовини без дозвільних документів має дати місцева прокуратура, яка зареєструвала відповідне кримінальне провадження.

До речі, наші журналісти спробували взяти коментар у представника місцевої прокуратури, що відкрила кримінальне провадження з приводу масового отруєння, але відповідь була малоінформативною.

Як ми повідомляли раніше, препарат, яким управитель труїв бліх у підвалі житлового будинку по вулиці Крилова, 95, не призначений для обробки приміщень поблизу житла.

Крім того, Антена записала ексклюзивне інтерв’ю у постраждалих, що знаходяться на лікуванні в Третій міській лікарні, в якому вони розповіли жахливі подробиці інциденту, а також повідомили про джерело, звідки в їх квартиру поступав отруйний газ.

Крім того в мережі доступний скрін Паспорту безпеки на означений препарат.
Виявляється він містить застереження, що речовина, якої оброблено підвал житлового будинку є смертельно небезпечною для людини.