Свідоцтво про державну реєстрацію дезінфекційного засобу, копію якого на своє виправдання скинув у фейсбук Андрій Бортник, виявилось простроченим

K-Obiol 25 виробництва компанії “BAYER BAYER” дозволений для використання в країнах ЄС та Україні. Але є одне істотне але. Препарат, яким управитель вирішив потравити бліх в підвалі житлового будинку, використовують для знезараження зерна та пустих зерносховищ, а також прискладської території. Його заборонено використовувати ближче ніж 20 метрів до житлових приміщень і 10 до виробничих.

Ймовірно, що під час обробки підвалу речовина через технологічні отвори для сантехнічних труб та кабель-канали потрапила у вищі поверхи, де на той час перебували мешканці, які і були отруєні препаратом.

До того ж в тій самій інструкції з використання присутня заборона використовувати препарат при вітрі більшим за 3 м/с. Але 30 вересня були пориви вітру вищі за 20 м/с. Враховуючи, що входи до підвалу були відкриті і знаходилися з підвітряного боку будинку, виник додатковий тиск, що сприяв швидкому поширенню отрути житловим будинком.

І до речі: свідоцтво про державну реєстрацію дезінфекційного засобу, копію якого в своє виправдання скинув у фейсбук Андрій Бортник, виявилось простроченим – дійсним до 3 червня 2019 року. Тепер цікаво, що на це все скажуть правоохоронні органи…