Обережно! В Черкасах гастролює група ромів-шахраїв, що збирають гроші нібито для порятунку хворої дівчинки? (додано відео)

Валерій Воротник, журналіст телеканалу Антена повідомив читачам свого блогу у FB, що журналісти телеканалу натрапили на групу осіб, що ймовірно є шахраями – збирають кошти на порятунок хворої дівчинки. До того цих осіб бачили в інших містах країна, але з більшості яких їх попросили прибратися.

Цікава історія. Шахрайська, – пише, зокрема, Валерій Воротник, – Протягом дня в місті відбувалося кілька “благодійних” вуличних концертів. Біля Будинку торгівлі, Мерії… Група осіб ромської національності, яких очолює колишній міліцейський опер з Одеси збирали кошти для лікування начебто хворої дівчинки… За нашими прикидками на годину щонайменш кілька тисяч грн.
Журналісти Антени зробили цікавий сюжет. потім викликали поліцію, зробили відповідні заяви. Далі будуть подробиці. Потім підтяглася група підтримки. Силової. Також ромська. Ми подумали, що існує реальна загроза життю та здоров’ю колег. А тут на тобі… Випадково мимо проходила група молодих людей , що йшла на тренування з крос-фіту на Амброс-Хаб. З ними був член Черкаського міськвиконкому Зайчук, громадські активісти – Кухарчук, та Антонюк. Незабаром під’їхав ветеран 128ї Теліженко. Проїздив мимо. Побачив неподобство, зупинився…
А потім прибули патрульні і незабаром опергрупа з міськвідділу. Більше журналістам нічого не загрожувало і ми завершили зйомки шикарного сюжету. Всім дякуємо за підтримку) Все було просто драйвово.
Народ, якщо завтра ви десь побачите намети зі характерними ромськими напівами де збирають гроші для порятунку української дівчинки – не ведіться. Викликайте поліцію. А головне не давайте грошей. Ви ж не фонд Сороса!
Поліція прийняла заяви, розпочала розслідування. Цікава деталь. Фонд має кримське походження. Зараз прописаний в Одесі. Керівник – колишній опер. Вся група , включно з охоронцями роми. Але хлопчина, що співав біля МВК робив це чудово. Люблю ромську музику.

На виклик журналістів до місця інциденту прибув представник Управління інспектування Черкаського міськвиконкому. Він з’ясував, що у “благодійників” на руках є заявка на публічний захід, подана до міськвиконкому. І тому він заявив, що процедура витримана, а з’ясовувати чи шахраї ці люди, або ні, має поліція.

Оперативна група з міськвідділу поліції перевірила документувати присутніх, взяла письмові пояснення. Зі слів працівників поліції, у них відсутні повноваження на місці припинити акцію по збору коштів навіть по заяві, поданій журналістами.

Наступного дня ймовірні шахраї продовжили збір коштів з довірливих черкащан. …

Олег Бурячок виклав в FB фрагмент запису інциденту, де роми в брутальній формі звинувачують українців в тому, що вони під час Другої світової війни були поліцаями. Пост викликав бурхливу реакцію інтернет-спільноти.

Відомий черкаський політик, голова обласного осередку партії Національний Корпус Дмитро Кухарчук, коментуючи подію на своїй сторінці у FB повідомив, що ромські групи в Черкасах працюють з “Арамом” – вором у законі, “смотрящим” за черкаським криміналітетом.
Як повідомило редакції джерело в правоохоронних органах, кілька тижнів тому добро на заїзд до Черкас великих груп злочинців етнічних банд-угрупувань з південних областей України дозволив “смотрящій” за областю Арам. За жебраками мають прибути і на певний час осісти в місті “фахівці ” по квартирним крадіжкам та гоп-стопу. Подібний обмін спеціалістами практикується в злочинному світі і координується кримінальними авторитетами.
Арам отримав контроль над кримінальною сферою області кілька років тому. Його висунення на провідні позиції, за чутками, лобіював тодішній очільник Черкаської ОДА Ю. Ткаченко та його бізнес-партнери. До того моменту очільником криміналітету області вважали відомого черкаського авторитета “Торпеду”.
Поліція поки демонструє повну неспроможність побороти явище, хоча саме ця група вже засвітилася в десятках міст України і інформацію про їх діяльність а також посилання на судові і кримінальні справи легко можна знайти в мережі інтернет.