Турецькі інвестори хочуть допомогти у модернізації комунального господарства Сміли

21 листопада у Смілу з робочим візитом приїхала делегація інвесторів із Туреччини. Це представники різних галузей бізнесу, що прагнуть розпочати свою роботу в Україні. На сам початок вони мали зустріч із міським головою Сміли Олексієм Цибко. Адже саме на його запрошення і завітали у наше місто. Турецьким інвесторам цікава діяльність наших комунальних підприємств, зокрема водопостачального, теплопостачального  та вуличне освітлення. Твердять , мають передові напрацювання у цих напрямках і прагнуть їх допомогти запровадити і в Україні. Олексій Цибко на особистих контактах запросив бізнесменів розпочати свою діяльність в Україні саме зі Сміли. Для того, щоб говорити більш предметно про модернізацію КП «ВодГео» та «Смілакомунтеплоенерго», турецька делегація оглянула на власні очі потужності цих підприємств. Побачили і систему очистки води, насоси, фільтри та лабораторію. Проїхались і в Білозірський ліс, де, власне, і розташовані артезіанські свердловини, з яких подається вода в Смілу. Все застаріле , зізнається директор водопостачального підприємства Леонід Грищенко. Модернізація не просто необхідна, а без неї у водоканалу немає майбутнього. 

 Делегація турецьких інвесторів мала зустріч і з заступником голови Черкаської ОДА Віктором Карпенком. Під час спілкування іноземці підтвердили серйозність своїх намірів. Прагнуть на прикладі Сміли показати, що комунальні підприємства можуть працювати за сучасними технологіями і приносити прибутки. Наше місто обрали як пілотний презентаційний проект. Чекають тепер від смілянської сторони  проектів модернізації, з якими вже будуть  працювати їх вузькі спеціалісти. Дадуть оцінку і напрацюють свої пропозиції.  Заступник голови ОДА назвав такі наміри позитивними. Адже до цього Сміла завжди підпадала під категорію найпроблемнішого міста в області. Власними силами та фінансовими ресурсами справитись із накопиченими негараздами не в змозі, тож це великий плюс, що міський голова шукає різні можливості залучення інвестицій.

Дорожня карта напрацьована, перші домовленості досягнуті. Тож вже в короткий термін можна буде говорити про результати перемовин із турецькими інвесторами, запевняє міський голова Сміли Олексій Цибко.