До 1 травня 2020 року черкащани повинні обрати модель договірних взаємовідносин із водоканалом

5 липня 2019 року Постановою Кабінету Міністрів України № 690 затверджені Правила надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення,якими передбачено п’ять моделей типових договорів на вибір споживача:

два із них – індивідуальні, які укладаються окремо із кожним зі співвласників багатоквартирного будинку (з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем та без обслуговування);

два – колективні, які укладаються із представником від співвласників (колективний договір та договір з колективним споживачем);

п’ятий договір укладають абоненти, приміщення яких є самостійним об’єктом нерухомого майна.

Незалежно від того, який тип договірних відносин вибере споживач, усі будинки повинні бути обладнанні загальнобудинковими лічильниками.

Свій вибір споживачі повинні зробити на загальних зборах співвласників багатоквартирного будинку. Рішення оформлюється протоколом згідно із Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Рішення вважається прийнятим, коли за нього проголосували власники всіх квартир та нежитлових приміщень, площа яких перевищує 50% від загальної площі будинку. Після оформлення відповідного протоколу, його витяг необхідно надати у відділ СОРВіС КП «Черкасиводоканал» для подальшої роботи по укладанню договорів.

Обрати модель договірних відносин споживачі повинні до 01.05.2020 року.

Ознайомитися з типовими договорами можна тут

Дивіться також: ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ шукає працівників!