У Смілу освячувати храм приїхав сам Митрополит Київський і всієї України

У неділю, 22 грудня, у Смілі відбулось освячення храму Різдва Іоана Хрестителя. Будувалась ця релігійна споруда майже 10 років. Донедавна тут була громада української автокефальної церкви, що згодом увійшла  до помісної Української Православної Церкви. 

Тож на освячення храму Митрополит Київський і всієї України Епіфаній приїхав особисто. Зустрічав його настоятель храму протоієрей Михайло Шевчук та міський голова Сміли Олексій Цибко. На святкову подію завітало чимало смілян та гостей міста. На жаль, не всі охочі змогли потрапити на саме богослужіння. Адже людей на освячення храму прийшло набагато більше, ніж релігійна споруда могла вмістити.

Предстоятель помісної Української Православної Церкви Епіфаній звершив освячення престолу й храму Різдва Іоана Хрестителя та очолив в ньому першу Божественну літургію. Співслужили йому митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Харківський і Ізюмський Афанасій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Донецький і Слов‘янський Сава, настоятель храму протоієрей Михаїл Шевчук та численне запрошене духовенство.  Молились також за Україну і українців.  Привітати із святковою подією в житті релігійної громади прийшов і смілянський заслужений колектив козацької пісні «Заграва».  

Охочі приєднатись до святкової події  та отримати благословення від  чекали Блаженнійшого Митрополита Епіфанія чекали  і на подвір’ї храму. Свою проповідь Предстоятелю помісної Української Православної Церкви присвятив темі важливості храму в житті християнина. На завершення богослужіння Митрополит Епіфаній відзначив церковними нагородами настоятеля та благодійників храму.