Судитимуть сільського голову з Канівського району за розтрату бюджетних коштів під час заміни вікон у школі

За процесуального керівництва Золотоніської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно сільського голови одного з сіл Канівського району за фактом розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства, сільський голова в грудні 2019 року підписав договір з підприємством про заміну віконних блоків у сільській загальноосвітній школі та достовірно знаючи про те, що роботи згідно з договором не виконано, підписав офіційний документ – акт типової форми, до якого внесено недостовірні відомості про виконання робіт за договором в повному обсязі.

У результаті вказаних незаконних дій сільський голова вчинив розтрату 199 тис. грн з місцевого бюджету, заподіявши майнову шкоду сільській раді об’єднаної територіальної громади Черкаської області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області