У Смілі відбулася зустріч голови Черкаської ОДА з місцевою владою

22 квітня із робочим візитом у Смілу приїхав голова Черкаської ОДА Роман Боднар. Твердить – ініціював цю зустріч із керівництвом Сміли та депутатами Смілянської міської ради саме він.

Найбільше нарікав очільник області, що з останньої такої зустрічі, яка була в середині березня, консенсус між депутатським корпусом і керівництвом міста так і не знайдений. А ворожнеча не дозволяє приймати якісь ефективні рішення. Міський голова Сміли заперечив, певні зрушення у стосунках владних гілок все ж є.

Збирались шукати шляхи виходу із кризи та домовлятись. Але не одразу розмова у залі була схожа на конструктивний діалог. Спочатку брали гору емоції.

Коли перші особи міста і області висловили свої аргіументи, до розмови активно брали участь і депутати міської ради та громадські активісти. Зокрема згадали про найбільшу біду комунального теплопостачального підприємства, перекладені з приватної фірми «Енергоінвест» величезні борги

Питання турецьких інвесторів, які планували займатись модернізацією смілянського водоканалу,а вірніше їх депортації із України теж підняв перед очільником області міський голова

Врешті-решт голова ОДА поцікавився роботою менеджменту комунальних підприємств Сміли, щодо «дорожніх карт» порятунку їх із кризового стану.  Запитав чим допомагає влада міста у цьому напрямку. Звичайно ж робота ведеться, запевняють посадовці. І керівники підприємств готові годинами розповідати про свої проблеми та як можна врятувати ці комунальні підприємства. Варіантів багато, але , нажаль, констатував очільник області про всі ці напрацювання не знають депутати міської ради. А ті в свою чергу нарікають, що не розуміють чим весь цей час займаються керівники різних відділів і управлінь за бюджетні кошти. 

Штати управлінь однозначно треба скорочувати, зазначив очільник області. Кожне місто повинно жити відповідно до коштів, що надходять в бюджет. А щодо КП «ВодГео» та КП «Смілакомунтеплоенерго», які треба рятувати вже сьогодні , буде тримати ситуацію на контролі.