Двоє черкащан незаконно ловили рибу сітками неподалік Сагунівки

28.04.2020 року близько 5 години ранку співробітниками Управління державного нагляду (контролю) у Черкаській області та поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області на Кременчуцькому водосховищі в адміністративних межах села Сагунівка Черкаського району виявлено двох громадян, що незаконно виловлювали рибу сітками в період нересту.

Під час огляду місця події в першого порушника вилучено сітку та незаконно пійману рибу: карась – 48 шт., плітка – 16 шт., судак – 2 шт. та лящ – 1шт. Обрахований розмір шкоди становить 3366 гривень.

У іншого порушника виявлено та вилучено дві сітки та рибу: карась – 6 шт., плітка – 108 шт., судак – 2 шт., лящ – 2 шт. та плоскирка – 1 шт. Обрахований розмір шкоди становить 10676 гривень.

Про це повідомляють Патрульна поліція Черкаської області та Начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

За грубе порушення правил рибальства на порушників складені адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладання штрафу у розмірі від 340 грн. до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

На місце події викликана слідчо – оперативна група Черкаського РВ поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Риба та засоби вчинення порушення вилучені працівниками поліції. В подальшому, риба передається на реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на об’єкті природно – заповідного фонду, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).