Історичний будинок у середмісті Черкас планує знести компанія бізнес-партнерів Юрія Ткаченка Казарянів

А на його місці височітиме типова багатоповерхівка. Принаймні, на цьому вичерпується інформація про це будівництво. Також відомо, що історична пам’ятка, збудована у 1907 році, є приватною власністю забудовника. Однак, на теперішній час він не має чинних дозволів на початок будівельних робіт.


Приватна будівельна компанія “Надія” відома тим, що її власниками є родина відомих підприємців Казарянів, які протягом багатьох років були бізнес-партнерами екс-очільника Черкащини Юрія Ткаченка, який втратив свою посаду за рік до минулих президентських виборів.

За наявною у редакції інформацією, Казаряни планують масштабну забудову історичного середмістя Черкас – Замкової гори. Підприємці викупили старі будинки і планують побудувати комплекс будівель, що, на думку істориків та дослідників старовини, безповоротно знищить черкаський історичний ландшафт, яким і без того не може похизуватися місто.

Дивіться також: ЗНЕСЕННЯ ІСТОРИЧНОГО БУДИНКУ В СЕРЕДМІСТІ ЧЕРКАС ПРИЗУПИНЕНО?

Комплекс будівель також планується збудувати біля підніжжя Замкової гори на місці кількох 2-поверхових сторічних будинків.

Нам залишається лише здогадуватися, чому з такою практично “маніакальною” наполегливістю забудовник хоче сконцентрувати свої зусилля саме на історичному середмісті. У черкащан це викликає лише щире обурення.

Антена висловлює щиру вдячність громадським активістам та небайдужим черкащанам, що не залишилися осторонь ситуації. Вікторії Духоті, та іншим, хто активно інформував громаду та міську владу про ситуацію. Особлива подяка членам Національного Корпусу, зокрема, Олександру Кузаєву, що викликав до місця робіт поліцію і витратив тривалий час на спілкування з правоохоронцями. Також ми вдячні Артуру Савіну, директору департаменту архітектури та будівництва Черкаської міськради, який на наш запит оперативно надав документи по цьому об’єкту. А також ми дякуємо міському голові Анатолію Бондаренку, який взяв під власний контроль долю цієї частки історичних Черкас. Адже саме тут наприкінці ХІІІ століття було засновано перший черкаський замок.

Наприкінці відео скан документа – Наказ департаменту будівництва та архітектури про скасування містобудівних умов та обмежень, виданих ПП “Надія”.

В тему: