анатолій бондаренко, мер черкас, володимир зеленський, мер черкас бандит, міський голова черкас,

У Анатолія Бондаренка відсутні будь-які кримінальні провадження, де міський голова є підозрюваним, обвинуваченим або засудженим — адвокат

У Анатолія Бондаренка відсутні будь-які кримінальні провадження, де міський голова є підозрюваним, обвинуваченим або засудженим, в ефірі Громадського радіо заявив адвокат Денис Ципін.

За його словами, позов до президента України Володимира Зеленського подали у Печерський суд, оскільки такі позови подаються за місцем знаходження відповідача, а відповідач перебуває у Печерському районі столиці.

Також адвокат розповів, що у справи є дві кваліфікації.

«Перша кваліфікація – це образи, бо жоден громадянин України у тому числі і президент не має права ображати громадян України. Бандит, як він висловився, – це означає, що він назвав Бондаренка бандитом, а це образа, а ще він сказав про 19 кримінальних проваджень – що він мав на увазі? Чи то він є фігурантом, чи то підозрюваним, чи засудженим, але він ототожнив, що у мера є 19 кримінальних проваджень, а їх насправді нема. Ми отримали відповідь від МВС і від прокуратури про відсутність будь-яких кримінальних проваджень, де мер Черкас є підозрюваним, обвинуваченим або засудженим», – сказав адвокат.

Ципін також повідомив, що позов доповнять вимогою про спростування недостовірної інформації, враховуючи позицію, що Зеленський казав, що Бондаренко є фігурантом, тобто, підозрюваним.

«Якщо Адміністрація президента скаже, що він взагалі мав не це на увазі, а мав на увазі, що є якісь 19 проваджень, по яких, можливо, Бондаренко проходив як свідок, чи щось ще – то це буде достатня для нас сатисфакція і тоді ми цю вимогу викреслимо”, – підсумував адвокат.