“Громадський бюджет” – перший млинець – нанівець

З 1 по 14 грудня черкасці розподіляли міські кошти шляхом голосування за 39 проектів «Громадського бюджету». Обирали найбільш привабливий он-лайн або в приміщенні міськради. У будь-якому випадку від громадянина вимагали вказувати персональні дані, що апріорі є незаконним.

Віддати голос за проект вирішив і черкасець Ігор. Юнака здивував порядок голосування, який порушує його права.

Зважаючи на численні скарги черкасців ми звернулися до міського голови Анатолія Бондаренка з проханням прокоментувати незаконний збір персональних даних громадян під час голосування за громадський бюджет.

Що ж, перший млинець – нанівець. Крім того, виникає підозра наявності у концепції громадського бюджету корупційної складової. Оскільки поки невідомо, як втілюватимуться у життя проекти без наявності тендеру та хто буде їхнім виконавцем. Згідно з постановчою документацію розпорядниками коштів стануть департаменти міськради та бюджетні установи. Тоді чим відрізняється «Громадський бюджет» від звичного бюджету розвитку. За гучною назвою криється багато запитань та порушень закону. Сподіваємося, що нова влада відійде від популізму та дійсно залучить громаду до вирішення важливих для міста питань.