Черкаські автолюбителі грають у зимову рулетку з кригою

Сезон автомобільних пірнань під кригу відкрито. Відповідне повідомлення на  своїй сторінці залишив прес-секретар рятувальників Черкащини Костянтин Проценко. Попри застереження, автолюбителі продовжують грати у зимову рулетку із кригою, – витримає не витримає.

2 січня біля села Чапаєвка, Золотоніського району під час катання на річці провалився під кригу «Nissan». На щастя водія, подія сталася лише за 5 метрів від берега і він вибираючись із автомобіля лише промочив ноги.

Наступного дня на Дніпрі під кригу провалився ще один автомобіль. Подія сталася на мілині біля села Кедина Гора із автівкою “Mitsubishi ”. Власник пригнав на підмогу трактор, який теж провалився під лід. Врешті золотоніські рятувальники за допомогою лебідки та тросу витягли на берег і трактор і автомобіль. Черговий хепі-енд. Хоча, так буває не завжди, ще свіжі спогади коли під кригу в районі Дахнівки провалився мотоцикл і загинув молодий хлопець, а напередодні Нового року в Дніпропетровську з мосту у річку впав автомобіль разом із яким потонула уся родина.

Якщо переглянути статистику, то автомобілісти на Черкащині полюбляють такий льодово-ектримальний вид відпочинку. За останні три роки таких випадків лише в межах Черкас було 5.

Рятувальники попереджають, попри сильні морози, суцільного льодоставу на Дніпрі та малих річках області ще не відбулось. У прибережних зонах, товщина криги не перевищує 5-7 сантиметрів, що небезпечно для пересування людей групами.

На ставках товщина криги становить від 7 до 12 сантиметрів. Водночас в місцях джерел товщина криги не перевищує 3-5 сантиметрів чого недостатньо для безпечного пересування кригою людини.