Черкаські музейники збирають радянські дитячі речі

Всі ми родом з дитинства. З відомим виразом погоджуються і працівники обласного краєзнавчого музею. Нещодавно вони розпочали збирати колекцію дитячих іграшок та речей радянського періоду. Черкасці принесли до музею вже понад 200 знахідок, серед них дитячий одяг, взуття, сани, ковзани, лижі, музичні інструменти, книжки тощо. Якщо містяни перевірять домашні засіки та подарують музею декілька речей – виставку можуть відкрити вже на початку червня.

Ідея створення дитячої колекції періоду радянського союзу вже знайшла своїх критиків, які вважають, що це недоцільно в період декомунізації країни, оскільки навіює ностальгічні настрої. Однак музейники акцентують на тому, що не пропагують радянщину, а лише експонують речі. Крім того, закон про декомунізацію не стосується музейних колекцій.

Першими поповнили колекцію власне співробітники краєзнавчого музею. Пані Тетяна розповідає про улюблену іграшку, подаровану залицяльником ще у шкільні роки. А її колега Марина згадує, як усією родиною дивилися діафільми.