Черкащани схвалюють вето міського голови

Міський голова Анатолій Бондаренко заветував рішення черкаської міськради про перейменування вулиць, провулків та узвозів. Черкасці зітхнули з полегшенням.
Рішення, ухвалене депутатами, передбачало перейменування шістьох вулиць і провулків: вул. Мініна і Пожарського, Піонерської, Сєдова, Чкалова, провулок Герцена та узвіз Клубний.
Але міський голова рекомендує топонімічній комісії та депутатському корпусу зосередитись на перейменуванні вулиць, назви яких містять явні ознаки комуністичного режиму. І, натомість – уважніше поставитись до назв вулиць, які, можливо, потрібно ретельніше дослідити з історичної точки зору та провести широке обговорення як у владних кабінетах, так і з громадою.
Нагадаємо, у соцмережах та ЗМІ широке обговорення та незадоволення викликав факт можливого перейменування, зокрема, вулиці Сєдова на Новопречистенську, оскільки містянам незрозуміле  походження запропонованої назви.
Круглий стіл щодо перейменування об’єктів топоніміки міста відбудеться  26 січня о 15.00 в приміщенні міськвиконкому (каб.206).