Підприємці і влада шукають порозуміння

Нині у Черкасах діє понад 700 законних кіосків. Власники деяких тимчасових споруд не можуть отримати паспорт прив᾽язки через відмову виконавчої влади. Річ у тому, що за часів мера Одарича підприємці якимось чином отримали дозволи на встановлення МАФів у непередбачених для цього місцях.

Тепер представники бізнесу просять створити робочу групу, до складу якої увійдуть підприємці та владці, крім заступника міського голови Тараса Хвиля. Його громада нарекла корупціонером і хабарником.

Ще одна правова колізія виникла навколо продажу алкоголю і тютюну в нічний час. Згідно законодавства, підприємець, який одержав ліцензію може здійснювати торгівлю, незалежно від часу доби. Але рішенням міськради продавати алкоголь та тютюн у Черкасах заборонено з 10 вечора до 8 ранку. Однак, член виконкому на громадських засадах Сергій Гончар наводить приклади чисельних скарг, коли у кіосках цигарки та алкоголь продавали дітям.

Примирити громадськість та владу зумів радник міського голови Геннадій Шевченко. Він закликав підприємців припинити безглузді розмови та перейти до конструктиву.

Назустріч громадськості пішов і директор департаменту архітектури Артур Савін, зазначивши, що двері його кабінету для громади завжди відкриті.