Повертаються з війни

Попри те, що зустріти бійців ОМПБ №14 цього разу прийшло обмаль людей, зустріч видалася дуже зворушливою та чуйною. О 7-30 ранку, 16 червня 2015 року автобус з героями-фронтовиками прибув на Соборну площу Черкас. Його зустріли з десяток вдячних городян (на 300-тисячне місто), родичі, представники ОДА та військового комісаріату, колишній командир штабу батальйону Олександр Тихонов. Жодного представника міської влади. І тим більш, так званого “Центру допомоги армії”.

Зворушливо, як завжди. Щастя цим хлопцям вже на мирній черкаській землі. В їх житті починається новий етап. Складний. Адаптуватися їм до мирного життя має допомогти громада. Працевлаштувати, допомогти вирішити безліч побутових проблем. За потребою допомогти організувати медичну та психологічну допомогу. Слава героям ! (Ганьба кугутам.)

Що має статися, щоб черкащани відчули, що триває віна? Що ворог в якихось 400 км по прямій від міста (це відстань, яку російський “Іскандер” пролетить за кілька хвилин? Що має статися, щоб місто, нарешті, зрозуміло глибино подвигу цих героїв? Ворог має зайти в Черкаси? Такими темпами не здивуюся, якщо в славетному місті козацької слави з’являться триколори а колону російських танків вийдуть зустрічати хлібом-сіллю.

З повагою,
Валерій Воротник, “Антена”