Інтерактивне свято для дітей атовців

 

Понад 50 дітей, чиї батьки проходили службу в зоні АТО, запросили на інтерактивне свято в один із розважальних закладів міста. Під час святкової програми дітлахи бавилися з аніматорами, каталися на атракціонах та брали участь у різноманітних конкурсах. Головною цікавинкою для хлопців та дівчат стала можливість перевтілитися у справжніх дизайнерів, банкірів, поліцейських, візажистів, лікарів тощо.

Захід пройшов з ініціативи міського голови Анатолія Бондаренка. Організувати дитячий відпочинок допоміг депутат міськради Олексій Мельник:

– Для нас уже стало доброю традицією збирати дітей воїнів АТО у розважальних центрах, таких як «Країна свят». Сьогодні участь у заході взяло понад 50 дітей. Такі акції – надзвичайно важливі як для малечі, так і для їхніх батьків. Оскільки люди, що перебували в зоні АТО, повернувшись додому, почуваються залишеними і непотрібними. Ми намагаємося їх трохи розважити, подарувати позитивні емоції та прогнати сумні думки з їхніх голів. Тому подібні акції здійснюють позитивний вплив на психологічний стан хлопців, які повернулися зі Сходу.

Нині у Черкасах зареєстровано майже 900 дітей, чиї батьки є учасниками бойових дій на Сході. На жаль, не завжди є змога проводити розважальні заходи одночасно для всіх, тож дітей запрошують почергово.

– Сьогодні дітки батьків, що знаходяться в АТО частково позбавлені батьківської турботи. Тому такі акції необхідні для розвитку дітей та їхньої комунікації між собою. Адже трапляються випадки, коли діти замикаються у собі і потребують допомоги психологів. Сподіваюсь, що подібні свята стануть регулярними, – зазначила координатор Центру допомоги АТО при ОДА Альона Каїрцева.

Учасники заходу отримали безліч позитивних емоцій та вражень, а деякі батьки безпосередньо дякували організаторам за подаровану їхнім дітям радість.

[/mp_span]

[/mp_row]