Що коїться в ЦДЮТ?

Історичну будівлю Центру дитячої та юнацької творчості у самісінькому центрі міста обліпили рекламні борди, салони краси та інші офісні приміщення. Всередині освітнього закладу – розмістилося кафе та платна вбиральня. Час від часу тут відбувається ярмарок з продажу одягу, косметики тощо. Через це батьки вихованців звернулися до міської влади з проханням розібратися, що відбувається у стінах позашкільного навчального закладу. Було складено відповідний запит, після чого депутат міськради Станіслав Лукирич спільно з представниками департаментів архітектури та освіти прибули з перевіркою до Центру дитячої та юнацької творчості.   Директора на робочому не виявилося, отож представників влади зустріли заступник та головний бухгалтер, які говорити на камеру відмовились.

Депутат поцікавився, чому у закладі за відвідування вбиральні беруть гроші? Працівники ЦДТЮ заперечили цю інформацію, мовляв, туалет безкоштовний. До редакції «Антена» потрапили кадри, відзняті прихованою камерою, де чітко видно, як на вході до туалету жінка бере гроші.

У приміщенні виховного закладу також знаходиться магазин, який торгує вікнами. За інформацією департаменту архітектури, діяльність цієї фірми  – незаконна, оскільки здійснюється без дозволів. Хто отримує гроші за оренду і на що вони витрачаються незрозуміло, в той час коли будівля потребує негайного ремонту.

Найбільше шокувало представників комісії те, що вони побачили на задньому дворі будівлі: купа мотлоху, сміття, грядка і жахливий душ.