До Черкас завітала «полонянка-диверсантка»

Відома в Україні журналістка з Луганська Марія Варфоломєєва розповіла черкаським колегам про деталі свого ув’язнення, подробиці перебування у в’язниці, а також щодо майбутнього рідного регіону. Свою розповідь дівчина почала із причин свого затримання луганськими сепаратистами.

За словами Марії, її звинувачували у диверсійній діяльності та у викривленні інформації про ЛНР. Окрім того, журналістці приписували, нібито, співпрацю з «Правим сектором» та шпіонаж на користь націоналістичної організації. Також пані Марія детально розсказала присутнім про дні у луганській в’язниці та з ким їй доводилось сидіти в одній камері. За її словами, кожен день перебування там – це постійне напруження, адже на тебе завжди відбувається тиск.

Про життя на тій стороні фронту розповів голова Донецької обласної організації Національної спілки журналістів України та головний редактор газети «Донбас» Олександр Бриж. Пан Олександр на собі відчув агресію з боку бойовиків та був змушений, разом із сім’єю, виїхати з Донецька та, після скитань по Україні, оселитись у Черкасах. Переїзд в інше місто не завадив йому продовжувати займатись своєю діяльністю. За словами Олександра, газета «Донбас» до сих пір друкується та об’єктивно висвітлює події на Сході.