Перспективи Черкащини на Олімпійських іграх

Керівництво національного олімпійського комітету в Черкаській області, представник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту та дирекція спортивних шкіл прозвітували щодо ходу підготовки кандидатів від Черкащини на олімпіаду, яка відбудеться у Ріо-де-Жанейро. Засідання розпочалось із хвилини мовчання з нагоди 2-ої річниці АТО. Захід продовжився короткою церемонією нагородження. За результатами березня нагородили кращого спортсмена та тренера області. Отже відзнаку отримали представники Корсунь-Шевченківського району, Світлана Марусенко (штовхання ядра) та її тренер Сергій Лисенко.

Першим до слова, щодо процесу підготовки спортсменів, запросили директора школи вищої спортивної майстерності Черкаської обласної ради Наталію Стороженко. Пані Наталя відзначила, що для належного рівня підготовки атлетів не вистачає достатніх умов та матеріально-технічної бази. А окремі спортсмени взагалі не можуть готуватись на території України, тому тренуються за кордоном.

Взагалі згідно змінам, які були внесені до наказу Міністерства молоді та спорту України від 22 березня щодо визначення кандидатів з Черкащини на участь в Олімпійських іграх-2016, обрано 7 осіб. З цієї кількості спортсменів, наразі, ліцензію має тільки стрілець Сергій Куліш. За результатами засідання Андрій Більда та начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Максим Зеленський запевнили присутніх, що їх проблеми були почуті та найближчим часом будуть вирішені.