Школярів Черкащини вчитимуть толерантності

В рамках всеукраїнського освітнього проекту «Враховуй різницю», старшокласників Черкаської області вчитимуть толерантного ставлення до співрозмовників, в умовах соціального конфлікту, а також з повагою ставитись до людей з протилежною точкою зору.

Новий предмет планують ввести з наступного навчального року, він буде представлений як курс за вибором. Впродовж травня для вчителів 50 шкіл Черкаської області проведуть дводенні тренінги, на яких педагогів ознайомлять з матеріалом курсу та дадуть рекомендації щодо особливостей викладання предмета.

Свої враження щодо нового курсу висловила одна з учасниць тренінгу, вчитель черкаської школи Наталія Гриценко. За словами пані Наталії, на сьогоднішній день подібний предмет є необхідним для молодих українців, адже ситуація, яка склалась в країні кидає виклик кожному з нас, тому людина має знати як вийти зі складної ситуації.

Загалом курс розрахований на 10 областей України: Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Черкаській. Організатори очікують залучити 750 шкіл з різних регіонів країни.