Театральний фестиваль у Черкасах добіг свого кінця

Завершився ХІ міжнародний театральний фестиваль «Сцена людства».

Добіг свого кінця черговий міжнародний театральний фестиваль «Сцена людства». Попри труднощі Черкаського драматичного театру, врешті-решт організатори спромоглися провести свято для всіх поціновувачів театрального мистецтва. Цьогорічна програма складалась з чотирьох фестивальних днів.

філармонія

30 травня, фестивальне дійство своїм спектаклем “Дівка. Українська LoveStory” закінчила трупа Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

філармонія сцена

Це типова історія молодої дівчини Світлани, яка шукає кохання свого життя. Проте юнацька уява та світогляд не відповідає реальності. Адже, насправді, життя виявляється набагато жорстокішим і складнішим та не сходиться з власними ідеалами та баченням. На шляху до власного щастя людина стикається з багатьма факторами, які заважають досягти мети. На фоні сучасних проблем селян, споконвічних взаємовідносин на селі та ряду інших проблем – , врешті-решт, храм мрій та фантазій головної героїні руйнується.

Спектакль поставлений за мотивами п’єси Віри Маковій «Дівка на відданє». Особливістю спектаклю стала неординарна структура дійства, а також оригінальний звуковий та світловий супровід.

театр

По закінченню вистави, вщент забитий зал аплодував стоячи та довго не відпускав акторів.