Субсидія чи пільги? – віднині треба обирати

З 1-го травня субсидію в Україні нараховують по-новому. Що саме змінилося знає начальник Управління соцзахисту населення Соснівського р-ну Валентина Литвинович. Окрім найбільш разючої зміни про пільги та субсидії до Постанови було внесено ще деякі поправки. Віднині субсидії призначатимуться до кінця опалювального сезону, але не більше, ніж на 12 місяців виключно згідно з доходами громадян за минулий рік.

Якщо в  сім᾽ї сталися зміни, або було здійснено покупку на суму більше, ніж 50 тис. грн. – необхідно протягом місяця повідомити про це в Управління, інакше субсидію буде автоматично знято.  Крім того, субсидія призначається особі, яка зареєстрована і проживає за місцем реєстрації, а не знаходиться, приміром, за кордоном.  Також субсидія нараховується студентам, що проживають у гуртожитках. Якщо вони не отримують стипендію, то в їхній дохід включають один прожитковий мінімум. У декларацію підприємців – від двох до чотирьох. Субсидію можуть отримати і переселенці за умови оформлення договору оренд. У цьому випадку щомісячна адресна допомога, або разова допомога не буде включена у дохід.

Загалом, порівняно з 2015 року кількість черкаських господарств, що отримали субсидії зросла в 10 разів і нині нараховує понад 50 000.