Анатолій Бондаренко обговорив з колегами конституційні зміни

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко обговорив результати конституційних змін з керівниками адміністративних центрів районного значення. Засідання відбулося у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування України», що втілює в життя Асоціація міст України. Зокрема, присутні обговорили питання щодо: ефективності реформ місцевого самоврядування, децентралізації влади бюджетного й податкового законодавства, взаємодії органів державної влади у процесах децентралізації, проблеми та перспективи утворення та об᾽єднання територіальних громад.  Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко назвав конституційні зміни надто сирими і навів негативні результати їх впровадження.

Як зазначив Анатолій Бондаренко, громадам на місцях необхідна підтримка народних депутатів. З цією метою на зборах був присутній депутат Верховної Ради України – Олег Петренко.

«Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування України» – це своєрідний майданчик для налагодження взаємодії посадових осіб органів з народними депутатами України. Проект реалізовує Асоціація міст України яка є об’єднанням міських рад, з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень та  сприяння соціально-економічному та культурному розвитку міст.