Міська влада та «стихійники» у пошуку консенсусу

Вже довгий час міська влада при різних мерах оголошувала війну підприємцям, які здійснюють свою діяльність у непристосованих для цього місцях. У багатьох районах міста утворились стихійні ринки. Нещодавно, теперішня влада міста Черкаси, знову взялась за це болюче питання. За підтримки поліції та громадських активістів була організована спеціальна координаційна група, яка має розробити план вирішення цієї проблеми. Одним з членів цією групи є заступник міського голови Геннадій Шевченко. Пан Шевченко детальніше розповів про перебіг перемовин з підприємцями.
В свою чергу голова профспілки підприємців Леонід Запорожець звинуватив міського голову у тиску на підприємців. Адже за словами пана Запорожця, поліція виганяє торгівців та залишає їх без засобів існування.
Зрозуміло, що місцева влада не ставить собі за ціль лишити людей їхнього основного заробітку. В першу чергу основна задача – це систематизувати торгівлю у місті та щоб торгівельна діяльність відповідала санітарним та законодавчим нормам.