У Черкасах є робота для школярів та студентів

У період літніх канікул все більше школярів та студентів шукають тимчасовий підробіток. Більшість із них погоджуються на першу-ліпшу роботу офіціанта, промоутера чи вантажника. Сотні подібних вакансій розміщено на тематичних сайтах, однак на таких ресурсах не всі роботодавці виявляються добросовісними. Через неофіційне працевлаштування вони часто дурять тимчасових найманців, тим паче школярів чи студентів.

Альтернативу пропонує міський центр зайнятості, де представлено близько 15 вакансій для студентів та неповнолітніх. Зокрема, потрібен персонал для ремонту піддонів, прибирання приміщень, або готельного комплексу, сортування ягід. Детальніше – керівниця Центру зайнятості Оксана Щербак.

Для працевлаштування неповнолітніх осіб крім стандартного набору документів необхідно подати дозвіл одного з батьків. Якщо молодий працівник гарно себе зарекомендує, то роботодавець може залишити його на постійній основі.

Крім того молодь, що має потреби у працевлаштуванні, але ніде не навчається, можна подати документи до центру зайнятості на працевлаштування на громадські роботи, вони носять суспільно корисний характер і представлені п᾽ятистами вакансій. Молодь без освіти має можливість навчатися у рамках робітничих професій, що є вкрай затребувані на ринку праці у Черкасах. Перелік доступних вакансій можна переглянути на офіційному сайті http://www.trud.gov.ua, або у приміщенні центру зайнятості.