Яндекс розказав, що шукають черкащани

Днями співробітники пошукової системи «Яндекс» організували цікавий захід. На ньому експерти компанії розповіли про те, що найбільше шукають мешканці Черкащини. Окрім того присутніх ознайомили з іншою цікавою статистикою. Так в Україні загалом Яндексом користується 25 млн людей, з них 360 тис – це запити зроблені з Черкаської області. Щодо вікової статистики, то за словами керівника прес-служби Яндекс Україна Наталії Журавльової, у Черкаській області інтернетом користується більш ніж 550 тисяч людей віком від 15 років, з них переважна кількість – жінки. Також пані Наталя додала, що більшість, хто користується Яндексом на Черкащині – це люди середнього віку.

В основній частині зустрічі Наталія Журавльова ознайомила слухачів із рейтингом топовіших пошукових запитів а також із статистикою пошуку окремих, злободенних, тем. Зокрема продемонстрували динаміку пошуку таких тем як: «АТО» та «Курс долара». Пані Журавльова відзначила, що пік цих запитів припав на 2014 рік, саме коли в Україні розпочались основні кризові події. Ще одним найцікавішим пошуковим запитом для українців стали новини.

Наприкінці зустрічі спікер відповіла на питання щодо захисту персональних даних користувачів, у зв’язку із введенням у Російській Федерації пакету антитерористичних законів, згідно якого російські спецслужби мають на законодавчому рівні право втручатись у особисте життя громадян.

Яндекс вже довгий час намагається конкурувати з іншими пошуковими системами, зокрема із «Google». З огляду на шлях покращення сервісу системи, не слід забувати, що компанія є російською.