Стела «Я люблю Черкаси» спричинила резонанс

Незабаром у місті має з᾽явитися фотозона у вигляді напису «Я люблю Черкаси». Подібні стели вже є багатьох містах не лише України, а й світу. Однак у Черкасах проект відразу став об᾽єктом критики збоку громадськості, тим паче, що на його виготовлення з міського бюджету спрямували 300 тис. грн. Активістам не сподобався і дизайн. Спочатку на розгляд фахівців було запропоновано декілька варіантів, однак найбільше симпатій зібрала стандартна конструкція, що буде складатися з металевих літер та серця.

Міські дизайнери доволі критично поставились як до зовнішнього вигляду стели, так і до місця її розташування біля Пагорбу Слави. Оскільки подібні об᾽єкти є дуже поширеними у світі та не несуть в собі оригінальності.

Нині у соцмережі триває збір підписів під петицією щодо скасування рішення про розміщення стели. У повідомленні йдеться: «На наш погляд, розробка таких об’єктів міського середовища має відбуватися відкрито та з максимальним залученням громади та професійних експертів. Стела “Я люблю Черкаси” має символізувати любов до міста якомога більшої кількості містян. Саме тому при розробці дизайну, виборі матеріалів та місця встановлення стели варто опитувати і враховувати їхню думку».

У мерії відреагували на критику та зібрали громадське обговорення. Однак на засідання прийшли здебільшого журналісти.  Нині архітектори пропонують розташувати напис або у парку біля вул. Жужоми, або навпроти Соборної площі. Секретар міськради Олександр Радуцький запропонував черкащанам надсилати свої пропозиції щодо дизайну серця та місця розміщення стели на сайт міськради.