Підбиття підсумків музично-мистецького фестивалю «ГайдаФест»

Цими вихідними у Черкасах відгримів масштабний всеукраїнський музично-мистецький фестиваль «ГайдаФест». На два фестивальні дні до Черкас з’їхались гості з різних куточків України та ближнього зарубіжжя. Не оминули своєю увагою фестиваль і черкасці, яким захід безперечно сподобався. За словами організаторів, вони розраховували на меншу кількість відвідувачів.

Окрім здобутків та відчуття добре зробленої роботи, організатори розповіли і щодо власних недоврахувань. Зокрема відповіли на критику щодо гучної музики та купи пустих пляшок з-під алкоголю, адже з самого початку фестиваль позиціонував себе як безалкогольний.

Охорону та порядок фестивалю забезпечували активісти цивільного корпусу «Азов» та поліцейські. Але один з організаторів Денис Гайда нарікнув на недобросовісне виконання своїх обов’язків представників поліції міста. За словами Дениса, полісмени проявляли інертність у контролі над розпиттям алкогольних напоїв у громадському місці.

Основною причиною зібрання післяфестивальної прес-конференції послужив закид на адресу оргкомітету щодо неспроможності проконтролювати алкоголь на фестивалі та нетверезих людей. В свою чергу організатори зазначили, що поряд с місцем проведення фестивалю знаходиться пляж «Рів’єра», де вночі проводяться вечірки без заборони алкоголю, тому вони припустили, що основний потік п’яних людей міг йти саме звідти.

Окрім того рішенням міськвиконкому, продаж алкоголю у радіусі 200 метрів від фестивалю був заборонений.

Окрім реакції на критику організатори «ГайдаФесту» поділились найближчими планами. Так вже взимку планується створення також музично-мистецького фестивалю у закритому приміщенні. Не виключено, що черговий «ГайдаФест» відбудеться і наступного літа.