Сімдесятирічний паротяг курсує залізницями Черкащини

Унікальний партотяг, 1949 року випуску, що відреставрований в депо станцій Шевченка та Цвіткове 6 та 7 серпня курсував залізницями Черкащини, катаючи безкоштовно всіх бажаючих.
Паротяг Су 251-86, нині належить Асоціації збереження історії залізниць України, активісти якої власним коштом організовують подібні прогулянки країною, популяризуючі історію залізничного транспорту.
Пасажирський паротяг випущений в 1949 році. Після розвалу СРСР, паровоз неодноразово міняв власників. У 2008 році його викупила Асоціація збереження історії залізниць України. Відновлення локомотива здійснювалося в локомотивному депо ТЧ-5 Цвіткове (Одеська залізниця) силами більше сотні ентузіастів. В ході капітального ремонту у паровоза були практично повністю замінені екіпажна частина і паровий котел. До 2009 року паровоз був відновлений до робочого стану. У листопаді реконструйований Су251-86 приїхав в Львів до 150-річчя прибуття першого поїзда на Україну, а згодом став здійснювати періодичні поїздки в складі ретро-поїздів. Мандрівки Україною паротяг розпочав 2012 року. Найбільш частий маршрут Цвіткове-Черкаси-Золотоноша, щорічно збирає сотні поціновувачів технічної старовини.