Міжрегіональних телефонних шахраїв затримано

Зловмисники видурювали гроші, представляючись працівниками міліції . Вони діяли на території Київської, Житомирської, Полтавської, Вінницької та Черкаської областей. Лише за цей рік від їхніх дій постраждало близько 20 жителів тільки Черкаської області. Загальна сума завданих потерпілим збитків встановлюється.

До складу групи входило троє осіб, усі вони жителі міста Біла Церква Київської області. Зловмисники на період вчинення шахрайств приїжджали в потрібний регіон. З телефонного довідника обирали міські номери та телефонували на кожен з них по черзі, доки не потрапляли на жертву.
Дзвонили переважно вночі, представлялись працівниками міліції, та розповідали, що їх рідні стали винуватцями ДТП, бійки чи іншого правопорушення і за не притягнення їх до відповідальності вимагали гроші. Завжди називали однакову суму – 20 тисяч гривень, а забирали ті кошти, які були в наявності у потерпілих. За одну ніч встигали ошукати декілька осіб.
Оперативникам вдалося встановити автомобілі, на яких пересуваються шахраї. Ошукавши чергову жертву, вони намагалися покинути регіон, проте потрапили в пастку правоохоронців.
В автомобілі затриманих знайдено кілька мобільних телефонів, телефонні довідники, GPS-навігатор, дорожні карти та гроші в сумі близько 50 000 гривень. Наразі тріо шахраїв перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, їм оголошено про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень.