Що турбує російських журналістів?

У сучасної російської пропаганди є три основні мети: дестабілізація політичної ситуації в Україні, введення в оману світового співтовариства, а також забезпечення максимальної підтримки населенням Росії політики Путіна. Зараз  фактично іде консцієнальна війна, тобто війна не проти когось, а за свідомість людей. Путінська Росія на території України воює за уми наших співгромадян та світової спільноти. При цьому російські ЗМІ не гребують жодними засобами, масово використовують брехню, перекладаючи відповідальність, як то кажуть, із хворої голови на здорову. Про це свідчить, наприклад стаття «НАТО беспокоится насчёт Донбасса», опублікована на ресурсі «News-Times.ru. Украина».

Автор публікації турбується про те, що «Миссия ОБСЕ на Донбассе и иные международные наблюдатели отмечают: обстановка на линии соприкосновения вновь обострена. Режим прекращения огня нарушается, и это беспокоит многих ответственных политиков». Цікаво, що «журналіст» зі зрозумілих причин не згадує, хто саме порушує режим припинення вогню, постачає бойовикам так званих ДНР-ЛНР озброєння та боєприпаси. Не  звертає він увагу читачів і на те, що тисячі покидьків із різних регіонів Росії воюють на боці терористів й це аж ніяк не сприяє виконанню Мінських домовленостей та припиненню військових дій.

Українці – миролюбна нація. Ми не зазіхаємо на території суверенної держави-сусіда, хоча історично на деяких із цих земель  віками жили українці. Але, якщо ворог   не зважає на наші кордони, хоче порушити територіальну цілісність держави – він отримує адекватну відповідь. І не варто путінським «рупорам пропаганди» знову й знову видавати чорне за біле – і українцям, і росіянам, і міжнародній спільноті абсолютно ясно, хто є загарбником, підбурювачем конфліктів та постачальником зброї, а хто мужньо боронить рідну землю.