Черкаська «Батьківщина» створила обласний Антирейдерський штаб

Штаб допомагатиме селянам зберегти свою землю та захистити її від рейдерів.  Також батьківщинівці разом з аграріями виступають за проведення Всеукраїнського референдуму проти продажу землі.

За словами голови Черкаської Асоціації фермерів Віктора Гончаренка нині рейдерські захоплення земель набули в області широко масштабу. Недобросовісні підприємці підроблюють документи і силоміць привласнюють господарства. Зазвичай, це відбувається в момент збору врожаю.

На прикладі Чорнобаївщини місцевий депутат Володимир Бормишев розповідає, як рейдери зі зброєю та підробними документами захоплюють землі селян, попри їхній опір.

Депутат Черкаської райради від ВО «Батьківщина» Іван Степанець акцентує на порушенні рейдерами технології експлуатації землі.

Під час прес-конференції «батьківщинівці» також оприлюднили основні вимоги, висловлені в ультиматумі до Президента України, прем᾽єр-міністра та парламенту. Зокрема, продовжити мораторій на продаж землі, повернути ­­­­селам власну податкову базу, запровадити підтримку сімейних ферм тощо. ­