«Ти повернувся, я поруч», – як у Черкасах допомагають сім᾽ям атовців

Учасники АТО та члени їх сімей можуть отримати соціальну та психологічну допомогу в міському центрі соціальних служб для сім᾽ї, дітей та молоді. Він знаходиться за адресою вул. Благовісна, 170. Тут працівники індивідуально працюють з атовцями та сприяють у вирішенні їхніх питань. Детальніше – спеціаліст Центру – Лариса Кірєєва.

Зокрема, Центр соціальних служб допомагає учасникам АТО та членам їх сімей стати на квартирний облік, залучає дітей до культурно-масових заходів, допомагає в оздоровленні та психологічній реабілітації. Так вже втретє спеціалісти Центру проводять тренінг під назвою «Ти повернувся, я поруч» для дружин воїнів АТО. Тут психологи працюють із жінками, чиї чоловіки мають посттравматичний синдром.

Основні поради психолога для дружин атовців: вміти слухати, демонструвати вдячність, мати терпіння, цінувати та піклуватися. Загалом, проведення такого тренінгу – це новація черкаських соціальних працівників. Вони запрошують до співпраці громадян вказаної категорії та акцентують на тому, що інформація про надання психологічної допомоги є конфіденційною.