Директору черкаського театру загрожує кримінальне покарання

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом пожежі у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка Черкаської обласної ради.

Нагадуємо, що 01.07 липня.2015 у приміщенні закладу виникла пожежа, унаслідок якої будівля та матеріальні цінності зазнали значних пошкоджень більш ніж на 5 мільйонів гривень.

За результатами досудового розслідування директору театру повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам).

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 367 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.