«Кожне село має розвиватися», – на Черкащині Іван Кириленко висловив позицію «Батьківщини» щодо об᾽єднання громад

Серед кандидатів, яких «Батьківщина» делегує до об᾽єднаних громад – лікарі, учителі та фермери – саме на них сьогодні тримається село.

Іван Кириленко вважає, що економити кошти за рахунок людей – неприпустимо. Оскільки така політика може призвести до загибелі українського села як такого. Крім цього він закликає Уряд звернути увагу на продуктивність роботи сімейних ферм, що є дуже поширеною практикою в Європі. Така форма господарювання дає можливість створювати робочі місця та забезпечувати громаду продуктами власного сільгоспвиробництва.

На думку першого заступника Юлії Тимошенко землі повинні перебувати у користуванні місцевих фермерів, а не агрохолдингів.

На недоліки реформи децентралізації в Україні на місцевому рівні вказує й депутат Черкаської міської ради Юрій Тренкін.

Дійсно, не всі громади радіють об᾽єднанню. Депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Роман Буданцев розповідає про перестороги селян на прикладі Чорнобаївщини, від якої обирався.

Нагадаємо, вибори голів та депутатів до об᾽єднаних громад Черкащини відбудуться 18 грудня. Склад рад обиратимуть до Тальнівської, Стеблівської та Набутівської територіальних громад.

Нещодавно черкаська “Батьківщина” утворила обласний Антирейдерський штаб.