КП «Черкасиелектротранс» відсвяткувало 51-річчя з дня створення підприємства

Днями КП «Черкасиелектротранс» відсвяткувало 51-річчя з дня створення підприємства. Ця дата співпала з запуском першого тролейбусного рейсу в місті Черкаси.

Перші техніко-економічні  обґрунтування, які були зроблені Харківським проектним інститутом комунального будівництва передбачали, що основним видом транспорту для Черкас мав стати трамвай, проте спеціалісти міста та області вирішили інакше. У січні 1965 року було розпочато будівництво тролейбусного депо, а вже влітку було придбано 30 тролейбусів. 5 листопада 1965 року вулицями міста пройшов перший тролейбус. Регулярний рух тролейбусів у Черкасах було розпочато по маршруту «ТЕЦ — Центр» 9 листопада 1965 року о 5 годині ранку. Тоді на маршрут вийшли 15 тролейбусів.

За період існування підприємства, тролейбусами було перевезено 1,6 млрд пасажирів. Загалом, протягом 51 року на підприємстві працювало 6886 працівників. Нормативний термін відпрацювали 413 тролейбусів. На даний час в тролейбусному депо працює 359 осіб, вони забезпечують вчасну та безпечну роботу транспорту. Щоденно на маршрути міста виходить 48 тролейбусів у робочі дні та 18 у вихідні.

Член громадської ради при КП «Черкасиелектротранс» Араік Мкртчян не менше радіє здобуткам підприємства та говорить, що злагоджена робота дружнього колективу та увага з боку міської влади можуть стати запорукою успіху «Черкасиелектротрансу».

Також з нагоди 51–ї річниці заснування комунального підприємства «Черкасиелектротранс» наказом керівника підприємства Петра Кучера було відзначено кращих працівників, шістьом з них присвоєно звання «Ветеран підприємства»

Щодо планів на майбутнє, то Анатолій Бондаренко готовий рішуче взятися за транспортну реформу.

За словами міського голови, перші кроки вже зроблено, адже за рік роботи вдалось стабілізувати ситуацію на КП «Черкасиелектротранс».

Працівники КП “Черкасиелектротранс” отримали комплекти спецодягу.