Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до жителів міста

Міський голова Анатолій Бондаренко звернувся до черкащан стосовно дій активістів, що розхитують ситуацію в місті. Як відомо представники Координаційної ради сил Майдану 1 грудня збираються провести низку заходів під гаслом “За ProZorro проти Хабармена”. Серед яких – і автопробіг із врученням премії “Хабармен Року” секретарю міської ради.

На своїй сторінці у соціальній мережі міський голова Анатолій Бондаренко зазначив:

«Дуже прикро, що в той час, коли всі сили міської влади кинуто на те, щоб якнайкраще закрити цей рік, прийняти зміни до бюджету і головне – оперативно чистити дороги і тротуари від снігу, знаходяться люди, котрі «на замовлення» розхитують ситуацію в місті. Спочатку вони погрожували мені, тепер – секретарю міської ради. Тому, я хоч і перебуваю на лікарняному і цілодобово займаюся насамперед питанням очищення доріг, заявляю. Ми живемо в демократичному суспільстві, де кожен має право висловити свою думку. Однак, шановні активісти, не переходьте межу допустимого. Перш ніж називати секретаря міської ради хабарником, отримайте на це право – у правовому полі, а не на вашу суб’єктивну думку. Боротьба з корупцією була і залишається пріоритетом номер один для нашої команди. Тому терпіти такі неаргументовані і непідтверджені заяви на адресу секретаря я не збираюся, оскільки таким чином ви заплямовуєте ім’я всієї міської ради, котра весь рік потужно працювала, щоб зрушити з мертвої точки і вивести місто з застою.

По-друге, після прийняття нового Податкового і Бюджетного кодексів, нам важко спрогнозувати, яким буде наступний рік. Тому зараз украй важливо внести зміни до нашого бюджету, і розхитування ситуації в цей період вважаю неприпустимим.

І на останок. Мені добре відомо, хто стоїть за всіма цими акціями і погрозами. Не знаю, яку ціль переслідують реваншисти – пропіарити нову політичну силу, чи шантажем примусити мене йти на їхні умови – але ще раз підкреслюю, у нас демократичне суспільство, яке дає можливість кожному під час виборів висловити свою позицію. Рік тому жителі Черкас конкретно показали, кому вони довіряють, а кому ні. Тому вкотре наголошую, міська рада працювала, працює і працюватиме з чітким дотриманням букви закону. А розхитування ситуація в місті погрозами владі та шантажем я розцінюю як злочин насамперед проти громади нашого міста».

Активісти вже вимагали від міського голови накласти вето на рішення про «Прозоро».