На Дніпрі в районі пляжу «Живчик» врятовано двох дівчат

Інформація про двох малолітніх дівчат, які провалилися під кригу, надійшла до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС близько 16-ї години 15 хвилин, від учня 21-ї Черкаської ЗОШ Богдана Волика, який під час прогулянки берегом став свідком цієї події. Повідомивши про те, що дві дівчинки провалилися під кригу він побіг їм на допомогу.
На місце події було терміново спрямовано черговий караул другої пожежно-рятувальної частини, водолазів аварійно-рятувального відділення АРЗ СП та чергову зміну оперативного відділу Управління ДСНС.
Ще до прибуття рятувальників, Богдан знайшовши гілку наблизився по кризі до Марини і допоміг їй вибратися з води.
У цей момент на пляж прибуло відділення другої пожежно-рятувальної частини. Узявши драбину, старший пожежний Сергій Тимчук, спробував вийти на кригу, проте та не витримала і чоловік разом із драбиною опинився у воді. Розуміючи важливість кожної миті, чоловік навіть опинившись у воді продовжив рухатися із рятувальним колом до дівчини, яка за двадцять метрів від берега борсалася у полинні. Подолавши половину дистанції, у рятувальника через судому стало зводити ноги і він почав завалюватися на бік. Йому на допомогу поспішили двоє офіцерів оперативного відділу правління ДСНС, Олександр Запрягайло та Микола Євдокимов.
Олександр, перебравши до рук рятувальне коло з мотузкою, руйнуючи власним тілом кригу, продовжив рухатися до Дарини яка з останніх сил трималася за край крижин. Микола, підтримуючи Сергія допоміг товаришу повернутися до берега та повернувся до Дніпра, аби допомогти Олександру Запрягайлу.
Наближаючись до дівчинки, Олександр потрапив на глибину близько трьох метрів, тож у подальшому руйнував кригу вже наповзаючи на неї. Аби підтримати Дарину, рятувальник постійно з нею спілкувався називаючи її мужньою та сильною, проте навіть у сильної дівчинки закінчився запас сил і коли Олександр вже був поруч вона відпустила кригу і зникла під кригою. Останнім ривком Олександр встиг схопити дівчинку, що пішла під воду і витягнув на поверхню. Закріпивши її на рятувальному колі, вже не маючи власних сил аби повернутися, він цілковито поклався на рятувальну мотузку, якою їх і витягли на берег інші рятувальники.
Обох дівчат Дарину та Марину із діагнозом загальне переохолодження, було терміново доставлено до відділення інтенсивної терапії Черкаської міської дитячої лікарні.