У міськраді відбулись громадські слухання щодо скандальної забудови Соснівки

У Черкасах продовжується історія із будівництвом житлового комплексу у Соснівці. За ініціативи громадського активіста Дмитра Кухарчука, були організовані громадські слухання, з метою почути думку громади та аргументи забудовника і департаменту архітектури та містобудування.

Фірма забудовник «Міськплюсбуд» орендує земельну ділянку, де планується будівництво, площею 5,3 га, окрім того ділянку площею 3 га по вулиці Підгірній, що знаходиться неподалік. Отже забудовник подав пропозицію до міськради на розробку детального плану забудови, на що і отримав дозвіл.

Представники фірми забудовника наголосили на тому, що дана ділянка у занедбаному стані та не використовується з користю, тож задля забезпечення громадян доступним житлом – вирішили збудувати житловий комплекс.

В свою чергу представники громади міста акцентували увагу на історичній та культурній цінності соснівського лісу, та нагадали присутнім про археологічну експертизу місцевості, яка каже про недопустимість там буд-якого будівництва.

Міський голова Анатолій Бондаренко запевнив присутніх, що останнє слово буде за громадою міста.

В результаті зборів учасники слухань узгодили с міським головою офіційні громадські обговорення, які відбудуться 23 січня о 16:00 в будинку ім.Кулика. Окрім того представники громади підготували звернення до міського голови, в якому йдеться про недопущення забудови мікрорайону «Соснівський».

У міськраді намагаються таємно «просунути» забудову Соснівки?