На Черкащині планують сформувати чотири госпітальні округи

Відповідна інформація з᾽явилася на сайті обласного управління охорони здоров᾽я. Таким чином пропонують створити 4 госпітальні округи. «Черкаський» з центром у м. Черкаси має охопити майже 556 тис. населення. «Центральний» з керівним містом Звенигородка зможе обслужити понад 237 тис. осіб. «Західний» округ має базуватися в Умані й охопити більше 298 тис. громадян та «Лівобережний» з центром у м. Золотоноша зможе надавати допомогу понад 147 тис. жителів області.
Згідно з визначенням госпітальний округ — це функціональне об’єднання закладів охорони здоров’я, розміщених на відповідній території, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню такої території.
Госпітальні округи створюються з метою організації мережі закладів охорони здоров’я у спосіб, що дасть змогу забезпечити своєчасний доступ населенню до послуг вторинної медичної допомоги належної якості та ефективне використання бюджетних коштів.
Відповідний перелік та склад госпітальних округів буде затверджений постановою Кабінету Міністрів України. Поки що в усіх районах області та містах обласного значення зберігається існуюча мережа закладів охорони здоров’я.

Швидка допомога з «поліклініки на колесах» має стати реанімацією: Україною рухається реформа екстреної медицини.