У Черкасах відкрили клас робототехніки

У черкаській гімназії №9 відкрили перший у місті клас з робототехніки. Цей перспективний проект вдалося реалізувати за кошти міського та обласного бюджету. Для учнів закупили необхідне обладнання та перекваліфікували вчителів на даний вид діяльності.

За словами наставників юних робототехніків, в управлінні технікою немає особливих труднощів, тобто особливих навичок в оволодінні роботом дитина не потребує. Інтерфейс програми керування роботом дуже простий. Основне завдання дітей, використовуючи елементарні математичні знання, прорахувати рух, швидкість робота, а також навантаження на його складові. Таке ноу-хау зацікавило багатьох дітей. Учні охоче відгукнулись на запрошення в гурток робототехніки, вбачаючи в цьому велику перспективу.

Міська влада задоволена тим, що сучасні технології інтегруються в черкаській школи та сподівається на майбутні перемоги юних робототехніків.

Невдовзі новий гурток отримає ще 19 роботів, завдяки яким діти зможуть реалізовувати більш масштабні проекти. Середня вартість одного робота – 12 тисяч гривень. Вже 28 січня новостворена команда робототехніків зможе випробувати свої сили на обласних змаганнях.

Діти Черкащини зобразили сильну Україну