Соснівка має бути «легенями» міста – важають черкащани

Таким є висновок громадського обговорення щодо забудови мікрорайону. На захист рекреаційної зони стали історики, архітектори, депутати, активісти та громада міста Черкаси. Зокрема, голова антикорупційного комітету при міському голові Євгеній Єзик закцентував на економічно невигідному для міського бюджету будівництві каналізаційного колектора для обслуговування нового житлового комплексу.

Черкаські свободівці в особах депутатів міської та обласної рад Ярослава Нищика та Юрія Ботнара виступили категорично проти забудови, останній запропонував шипувати дерева задля їх збереження. Націоналісти готові вдаватися до супротиву. До акцій прямої дії обіцяє доєднатися й «Національний корпус», повідомив їхній лідер Дмитро Кухарчук. Цікаві історичні факти про Соснівку розповів житель міста В᾽ячеслав Бохановський. Виявляється, Черкаси нічим не поступаються світовим курортам.

На захист зелених насаджень став і черкаський журналіст та громадський діяч Вадим Комаров. Він особисто написав заяву до прокуратури про злочин.

Проти забудови виступив і містянин Сергій Шестаков. Він зауважив, що часто результат будівництва не відповідає проекту. Тож, цілком можливо, що новий житловий комплекс обнесуть парканом і загородять прохід до Дніпра. Такої ж думки й черкаський архітектор Олексій Горбань. Він вважає, що берег має бути відкритим.

Єдиний з присутніх, хто виступив на захист будівництва – це представник забудовника Олександр Олененко. Громада виказала йому відкрите невдоволення криками «Ганьба», але дозволила виступити.

Після короткої промови представник забудовника поспішно покинув залу. На завершення модератор зібрання Дмитро Кухарчук зачитав декілька звернень до міського голови, зокрема про проведення легітимних громадських слухань та про введення мораторію на забудову берега Дніпра. Обидві пропозиції були одноголосно підтримані громадою.

Міський голова Анатолій Бондаренко попри тенденції у депутатському корпусі, схоже, вже визначився зі своєю позицією щодо забудови й готовий підтримати громаду. Він дав розпорядження про призначення громадських слухань на 18 лютого о 14 годині в будинку культури ім. Кулика.

Елітний мікрорайон, де поруч уживаються жебрацькі халупи корінних мешканців та сучасне елітне житло з присадибними ділянками по півгектара землі – це сучасна черкаська Соснівка.