Поліція перевіряє, чи не в Черкаси везли львівське сміття, що було в фурі, яка перекинулася під Золотоношою

У ніч на 4 лютого в районі дорожньої розв’язки – золотоніського кільця – водій багатотоннажної вантажівки не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. У результаті напівпричіп перекинувся і з нього висипалося сміття. За документами, тверді побутові відходи виявилися львівськими, точкою призначення вантажу значилася Дніпропетровська область.


Тоді чому дтп сталася по дорозі в Черкаси, на трасі Н16, а не в бік Дніпра?

Щодо цього є принаймні дві версії. Першу відразу після ДТП озвучили керівники місцевої поліції, заявивши, що сміття везли саме в Черкаси. Звідки поліцейські взяли подібну інформацію — невідомо, адже єдиним свідченням призначення є те, що фура їхала в бік Черкас. Наразі поліція повідомляє, що за фактом аварії ведеться розслідування, й інформацію про місце призначення львівського сміття перевіряють слідчі Золотоніського райвідділу поліції.

Наша знімальна група побувала на місці аварії, і ми можемо визначити власну версію події.

У ніч на 3 лютого були опади у вигляді мокрого снігу та дощу на тлі низької температури. На асфальті утворилася крига. Водій, ймовірно, помилково повернув багатотонну машину на з’їзд с кільця саме на Черкаси. За кілька сотень метрів водій зрозумів помилку і, намагаючись розвернутися на автозаправній станції, почав екстрено гальмувати. З урахуванням великої ваги автопоїзда та слизького дорожнього покриття, це призвело до заносу напівпричепа, його з’їзду на узбіччя та в кювет з подальшим перевертанням. Ніхто в результаті аварії не постраждав.

Усе ж дивує позиція поліцейських, які спішно зробили заяви, які містять прямі натяки на те, що саме Черкаси мали прийняти порцію львівського непотребу. Другу версію поліція на камери не озвучувала.

На місці аварії протягом доби були здійснені аварійні роботи, висипане сміття знову завантажене в пошкоджений причіп, якій в неділю ще залишався на узбіччі на місці ДТП.

Слід зазначити кілька деталей. За даними редакції, полігон твердих побутових відходів, який належить Черкасам, не приймав і не приймає подібний клас вантажівок через відсутність заїзду для машин, загальна вага яких перевищує іноді 50-60 тонн.

Вочевидь, ми ще матимемо певні резонанси з приводу цього ДТП, а також спробуємо самостійно перевірити, чи насправді Черкащина не приймає для складування львівське сміття.