«Вельбівецькі» міжусобиці

Особа новопризначеного голови обради Олександра Вельбівця викликала гарячі дискусії у стінах Будинку рад. Другий день поспіль активісти приходять до обласної влади обговорити доцільність обрання на важливу посаду екс-регіонала.

Цього разу громаді таки вдалося поспілкуватися із головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком. Втім конструктивної розмови не вийшло. Сам Вельбівець не зміг бути присутнім через погоджувальну раду, тож покликав на свій захист групу підтримки з Лисянки, де працював селищним головою. Присутні зчинили ґвалт.

Очільник області зазначив, що за наявності документів, які підтверджують перебування Вельбівця у лавах «Партії Регіонів» – ситуацію мають дослідити правоохоронні органи.

Результати виборів до Черкаської облради визнано недійсними

Результати виборів до Черкаської облради визнано недійсними. Таке рішення ухвалив Київський апеляційний суд скасувавши постанови ОВК. Відповідну інформацію оприлюднив журналіст Валерій Воротник та депутат Черкаської облради Оксана Ковбоша.

“Апеляційний суд визнав протиправною діяльність Черкаської ОВК і скасував всі постанови про вибори в області, за позовом кандидата від Блоку Петра Порошенка Галини Кучер. Фактично з цього виходить, що Вельбівець більше не голова облради…”, – написав Валерій Воротник на своїй сторінці у Фейсбуці.

Про рішення суду депутати дізналися під час погоджувальної ради депутатських фракцій.

У Черкасах змагалися «класні мами і тата»

Напередодні Дня Гідності у Черкасах обрали кращого класного керівника області. Цьогоріч у трьох категоріях переможцями стали Зоя Тарасенко, Валентина Тіторенко та Світлана Бузенко.

Кожному з педагогів необхідно було пройти електронне тестування з теорії і методики виховної роботи, презентувати інноваційну форму роботи з батьками та виховну систему класу. Завершальним етапом став конкурс “Виховна майстерність” та “Візитівка”. Виступи учасників вразили професійністю та креативом.

Хто, кого, куди везе?

“Автомайдан Черкащини” зупинив три автобуси котрі вїхали в Черкаси. З якою метою лиди прибули до міста, вони не могли пояснити, натомість вели себе дуже агресивно. З неофіційних джерел надійшло повідомлення про те, що в автобусах може бути зброя. Прибулі на місце працівники міліції відібрали покази та провели перевірку, а тим часом два автобуси з пасажирами зникли в невідомому напрямку. Як зясувалось, так звана делегація їхала до Обласної державної адміністрації.

Міський голова хоче відійти від баталій навколо депутатської більшості

Напередодні першої сесії оновленої міської ради очільник міста Анатолій Бондаренко дав прес-конференцію, під час якої розповів про перші та пріоритетні кроки на посаді.

«Жодних схем відмивання коштів не буде». Міський бюджет повинен бути рівномірно розподілений між 42-а округами. Крім того, розподіляти кошти повинна громада, надаючи свої пропозиції.

10 грудня до «Черкасиелектротрансу» надійдуть нові тролейбуси, вони обслуговуватимуться «охайними» водіями та будуть обладнані WI-FI. На думку нового міського голови, «рогаті» повинні курсувати центральними вулицями міста.  Нині досягнуто порозуміння з керівництву «Азоту», яке готове продати тролейбуси місту за 50% вартості. Міський голова налаштований закласти кошти на придбання нових тролейбусів і наступного року.

Генеральний план Черкас зазнав понад 600 поправок. Анатолій Бондаренко вважає, що не можна хаотично забудовувати місто.

 

«Ліга сміху» привезла до Черкас жарти та гарний настрій

В одному з ТРЦ резиденти зустрілися з фанатами, дали відповіді на запитання та запросили на концерт. Радувати черкащан приїхали команди ” Заинька ” , ” Трио разные и ведущий ” та “VIP Тернопіль “.

“Ліга сміху” – українське гумористичне шоу, що об’єднує молодіжні колективи. Наразі його учасники здійснюють концертний тур Україною.

Анатолій Бондаренко стає до штурвалу

В результаті виборчих перегонів на посаду міського голови перемогу здобув представник демократичних сил Анатолій Бондаренко. За нього віддали свій голос понад 29 тисяч черкащан, що на дві тисячі більше, ніж результат опонента Сергія Одарича. Тож новообраний очільник міста вдячний виборцям за довіру та готовий приступити до виконання своїх обов’язків.