Депутати саботують роботу сесії

Депутати деяких фракцій саботують роботу сесії. Відразу після урочистостей новообраний міський голова Анатолій Бондаренко запропонував розпочати другу сесію з розгляду важливих для міста питань. Натомість, депутатські фракції від «Партії Вільних демократів», «Черкащан», «Укропу» та «Самопомічі» виступили проти. Так «Черкащани» на чолі з Павлом Карасем покинули сесійну залу, слідом супротив виказали і представники «Укропу» під керівництвом Руслана Зорі. Депутати від фракції «Самопомічі» попросили перерву, але так і не повернулися. На заклики народних обранців від демократичних сил колеги не відреагували та розійшлися.

В свою чергу міський голова закликав депутатів не ганьбитися, а краще добровільно скласти мандати.

Після перерви депутати так і не зібралися, тож міський голова був змушений закрити сесію. Наступне засідання, згідно регламенту, відбудеться не раніше, ніж за 10 днів.

Виникає слушне питання, чи варто було черкащанам голосувати за політичні сили, які ігнорують інтереси виборців і не збираються брати участь у роботі сесії. До «вільних демократів» питань не виникає, адже ця фракція належить екс-меру Сергію Одаричу. «Укроп» у Черкасах можна вважати сателітом «вільних демократів», адже за деякою інформацією партія передана франчайзинг Одаричу і є відгалуженням «вільних демократів». «Черкащан» цілковито складають люди олігарха-Фірташа, який веде свою гру і починає торги за посаду секретаря. Дивно виглядає поведінка «Самопомічі», адже партія декларувала перш за все захист інтересів своїх виборців. Якщо і надалі за вказівкою програвшого екс-мера робота міськради буде блокуватися, депутатам не залишиться іншого виходу, як саморозпуститися.

Новий міський голова Черкас Анатолій Бондаренко урочисто склав присягу

Він пообіцяв працювати, служити, виконувати прохання черкащан, не марнувати час та продуктивно працювати на користь громади.

Оновлений склад міської ради оголосив голова міського тервиборчкому Володимир Матюша. Згідно з протоколом депутатами стала 41 особа. Колишній міський голова Сергій Одарич подав заяву на депутатство, але поки рішення не прийняв і на засідання не прийшов.