Екстремальна сесія облради

«Ганьба», заблоковані трибуни, транспаранти та штурханина – в таких екстремальних умовах опинилися народні обранці на сесії облради. Розпочати засідання вчасно не вдалося, оскільки представники громади заблокували президію та висловили недовіру очільнику обласної ради пану Вельбівцю. Про його партійне минули з трибуни ще раз нагадав депутат Роман Буданцев. А його колега Михайло Мушієк вручив голові обради ручку і папір з пропозицією добровільно написати заяву на звільнення. На що головуючий, звісно, не погодився.

Опісля керівник координаційної ради учасників АТО Олександр Тихонов зачитав заяву та закликав присутніх молодиків замість протесту поїхати воювати на Схід.

Не знайшовши порозуміння, громадськість та представники влади зчинили штурханину в президії. Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко звернувся до головного поліціянта області Владислава Пустовара з проханням забезпечити громадський порядок. Для продовження сесії депутатів запросили у малу сесійну залу. Куди потрапити було не так і просто.

Депутати вирішили провести засідання у закритому режимі. Тож, як і при колишній владі, на вході у залу вишикували загін спецпризначенців, які перешкоджали доступу не лише громади, а й деяким депутатам і журналістам.

Лише по обіді після тривалих обговорень сесійне засідання відкрили. Зареєстрували 66 депутатів. Фракція батьківщина заявила, що у незаконному зібранні участі брати не буде.

А поки депутати чубляться та сперечаються, біля Будинку Рад зводять хатинку для протестувальників.

 

Новорічна ялинка єднає черкащан

У сквері біля Будинку рад відкрили ще одну новорічну ялинку. Діти прикрасили її різдвяними зірками, які виготовили власноруч. Веселий настрій забезпечила розважальна програма за участю хореографічних колективів міста.

Напередодні на площі ім. Т. Шевченка засяяла головна муніципальна ялинка міста. Поблизу у сквері “Юність” розгорнули новорічне містечко.

У центрі Черкас рекламний щит впав на людей

У центрі міста впав рекламний щит, є потерпілі, – повідомляють рятувальники. На розі вулиць Смілянської та Гоголя з металевого стовпа впала рекламна площина, розміром 6х3 м. Унаслідок падіння травми різного ступеня отримали 7 громадян. Потерпілі терміново госпіталізовані до третьої міської лікарні. Подія трапилась 6 грудня опів на одинадцяту ранку. За попередніми даними, причиною падістала втома металу та сильний порив вітру. Нині металеву опору демонтовують.

Власник компанії, якій належить біг-борд Сергій Кудактів миттєво відреагував на інцидент та вже вибачився у мережі «Фейсбук». У зв᾽язку з подією він розпочинає перевірку стану усіх своїх біг-бордів, планує долучити до цього ліцензоване підприємство, можливо навіть з Києва. Також екс-депутат звернувся до міської ради з проханням посприяти у проведенні перевірки надійності УСІХ рекламних конструкцій міста.

Підпрємці, що торгують біля ринку, запевняють – борд упав через вітер та зношеність.

“Ганьба Вельбівцю!”

Акція протесту проти новообраного голови Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця докотилась до приймальні Президента України. Під стінами будівлі протестувальники вигукували “Ганьба Вельбівцю!” Депутат Черкаської облради Роман Буданцев розповів журналістам про причини обурення громади зауваживши, що в країні нічого не зміниться якщо бувші “регіонали”, такі як О. Вельбівець будуть займати ключові посади.