“Громадський бюджет” – перший млинець – нанівець

З 1 по 14 грудня черкасці розподіляли міські кошти шляхом голосування за 39 проектів «Громадського бюджету». Обирали найбільш привабливий он-лайн або в приміщенні міськради. У будь-якому випадку від громадянина вимагали вказувати персональні дані, що апріорі є незаконним.

Віддати голос за проект вирішив і черкасець Ігор. Юнака здивував порядок голосування, який порушує його права.

Зважаючи на численні скарги черкасців ми звернулися до міського голови Анатолія Бондаренка з проханням прокоментувати незаконний збір персональних даних громадян під час голосування за громадський бюджет.

Що ж, перший млинець – нанівець. Крім того, виникає підозра наявності у концепції громадського бюджету корупційної складової. Оскільки поки невідомо, як втілюватимуться у життя проекти без наявності тендеру та хто буде їхнім виконавцем. Згідно з постановчою документацію розпорядниками коштів стануть департаменти міськради та бюджетні установи. Тоді чим відрізняється «Громадський бюджет» від звичного бюджету розвитку. За гучною назвою криється багато запитань та порушень закону. Сподіваємося, що нова влада відійде від популізму та дійсно залучить громаду до вирішення важливих для міста питань.

Депутати вразили продуктивною роботою

Депутати міськради вразили продуктивністю та оперативністю під час сесії. Поправки до міського бюджету, програми соціально-економічного розвитку та реструктуризацію кредиту прийняли без обговорення.  Це свідчить про самовіддану та консолідовану депутатів у комісіях.

Одноголосно народні обранці підтримали звернення міськради до Верховної Ради України  про відставку уряду Яценюка.

Міський голова відмовився від премії

Міський голова Анатолій Бондаренко добровільно відмовився від премії. Вважає, що його роботу мають красити добрі справи, а не грошові винагороди.

Стало відомо, що зарплата міського керманича складає 3219 гривень. Депутати присвоїли йому ранг посадової особи, тож віднині від буде отримувати ще 145 гривень надбавки.

Попри доброчесний вчинок міського голови його заступники Тарас Хвиль, Юрій Гончаров та Станіслав Овчаренко отримають надбавки та премії в розмірі 100% від заробітної плати.

«Черкасирибохорона» «кришує» браконьєрів?

«Автомайдан» навів хронологію подій згідно з якою незаконний вилов риби здійснювали співробітники Держекоінспекції, поліції та зокрема, начальник оперативного відділу «Черкасирибохорони» Володимир Драй, на службовому човні. Замість виконання своїх обов᾽язків, він разом з іншими браконьєрами здійснює злочин.

Після розмови активістів з начальником «Черкасирибоохорони» Дмитром Дядиком стало відомо, що тимчасово обов’язки начальника виконує перший заступник пан Анатолій Миронінко, який звісно заперечив ймовірність злочинних дій Володимира Драя, зазначивши, що той на момент зйомки знаходився в управлінні «Черкасирибоохорони», а катер був пришвартований на причалі. Виходить що пан Миронінко покриває браконьєрство?

Активісти авто майдану вимагають від начальника «Черкасирибохорони» Дмитра Дядика негайно провести службове розслідування, покарати винних та відзвітувати перед громадою міста. Представники громади обурені діями правоохоронців та вважають що їм не місце на посадах.